Generationsskifte i EA-Gruppen och ny VD i AB Frijo och Grävbolaget.

Hej,

Jag skulle vilja informera om generationsskifte i EA-Gruppen och ny VD i AB Frijo och Grävbolaget.       

Från och med den 1 oktober 2013 är jag Anna Wränghede VD/ koncernchef i Eric Andersson Gruppen AB. Jag efterträder min far, Stefan Wränghede, och är tredje generationen i företagets ledning. Samtidigt sker ett VD-skifte i AB Frijo då tidigare VD Jan Kjellson lämnar bolaget och efterträds av Peter Ek per den 1 oktober. Peter kommer även att kvarstå som VD i Bro och Väg Mälardalen AB.

Det innebär att en ny generation träder in på de tyngsta posterna i Eric Andersson Gruppen AB. EA-Gruppen är ett familjeföretag med kärnverksamhet inom entreprenad, anläggning, infrastruktur och kommersiella fastigheter i Mälardalen. I EA-Gruppen ingår ett antal bolag med 300 medarbetare och en samlad omsättning på ca 800 miljoner kronor.

– Jag får det framtida ansvaret för en koncern där ett av bolagen har en historia ända tillbaka till 1866. Koncernen ska fortsätta vara familjeägt och min uppgift kommer att fokuseras på att utveckla bolagen inom nuvarande kärnverksamheter samtidigt som vi satsar på expansion genom nya produkter, tjänster och verksamheter.

– Vi arbetar i en tuff bransch med stora förändringar och för att klara det är det viktigt att vi har kompetenta och skickliga medarbetare och en stark företagskultur vilket vi är stolta över att vi har. Vår övergripande affärsidé bygger på att vi kan och håller vad vi lovar, vi är smidiga, samarbetar och vi är lönsamma både för oss själva och för kunden. Dotterbolagen ska fortsätta att driva och utveckla sina kärnverksamheter för det hållbara och fungerande samhälle som våra kunder behöver och anlitar oss för.

– Naturligtvis är jag både glad och stolt över att bli chef för EA-Gruppen och föra familjetraditionen vidare. Peter är varmt välkommen i sin nya roll och det ska bli roligt att samarbeta.

Stefan Wränghede har varit VD/koncernchef sedan mitten på 1960-talet, då han efterträdde sin far, Eric Andersson, grundare av företagsgruppen. Stefan Wränghede kommer att fortsätta med styrelseuppdrag inom EA-Gruppen.

Jag har arbetat inom EA-Gruppen sedan 1996, varav 15 år i Frijo och sedan 2011 som vice VD i moderbolaget Eric Andersson Gruppen AB. Jag är en av de fyra delägarna i ägarfamiljen.

Peter Ek kom till Bro & Väg som VD i april 2010 efter 16 år på tunga poster i Skanska Sverige AB.

Jan Kjellson har arbetat i EA-Gruppen i 23 år och har varit VD i AB Frijo sedan 1999. Jan Kjellson lämnar företaget vid årsskiftet. AB Frijo är ett av Sveriges äldsta och mest framgångsrika anläggningsföretag sedan snart 150 år.  

Vänligen Anna Wränghede