Nya kontrakt: Rivning av spår på Hamngatan och klätterväxlar längs Strandvägen när Spårväg City formas

Broby Spår har fått uppdraget att riva befintliga spår vid Hamngatan i Stockholm, i syfte att förbereda för dubbelspårs trafik. Kund är Siemens PowerLine. Arbetena kommer att utföras under en vecka i februari, (vecka 8). Projektet är en del i Spårväg City, där planen är att spårvagnarna ska gå ända fram till T-Centralen.

I Spårväg City-projektet har BrobySpår även vunnit upphandlingen för två nya klätterväxlar som ska anläggas längs Strandvägen, vid Styrmansgatan och Nybroplan. Syftet med klätterväxlarna är att leda om trafiken i samband med att perrongerna byggs om för att kunna ta emot fler tåg.

-Spårväg City är ett mycket spännande projekt som vi är jätteglada att få jobba med. Det är tekniskt intressant och utmanar oss att tänka smart när det gäller logistik och planering, säger Arto Linna, entreprenadchef Broby Spår.