spårvagn

Nytt uppdrag till Broby Spår

Broby Spår har fått uppdraget av Trafikförvaltningen att förlänga Spårväg City linje 7 från Hamngatan till den nya ändhållplatsen vid Klarabergsviadukten. Arbetena inleds i januari 2018 och ska vara klara sista juli 2018. Syftet med detta projekt är att förbättra för resenärer till och från Djurgården, som får en smidigare omstigning när spårvagnen får en nära anslutning till tunnelbana, tåg och buss. Kontraktet är värt 42, 7 mkr.

–Det är roligt att vi får förnyat förtroende av Trafikförvaltningen att samordna och utföra denna entreprenad. Det kommer att bli en stor utmaning med logistiken och att se till att störa så lite som möjligt för tredje man och näringsidkare. Här får vi visa att vi kan samordning och koordinering. Projektet kommer ju trots allt att utföras i hjärtat av vår huvudstad, säger Tony Persson, Vd Broby Spår.